Dierpraktijk Free Spirit

 

Praktijk voor klassieke homeopathie voor dieren

Wat is klassiek homeopathie?


Klassieke homeopathie is een effectieve natuurlijke geneeswijze en is uitermate geschikt voor alle dieren. Zowel jonge dieren (pups, kittens, veulens) als hele oude dieren en alles wat er tussen zit.  Alle diersoorten zoals; hond, kat, paard maar ook vogel, knaagdier of landbouwdieren kunnen behandeld worden. Het voordeel van homeopathie is dat er nooit sprake kan zijn van bijwerkingen. Klassieke homeopathie bevordert en stimuleert het zelf genezend vermogen van het dier. Met behulp van homeopathie kan het dier sneller herstellen na een ziekte of operatie. Het is mogelijk het afweersysteem van het dier te versterken waardoor deze minder vatbaar is/wordt voor ziekten. In situaties waarbij processen onomkeerbaar zijn geworden (zoals artrose, verwijdering van een orgaan (milt)), kan homeopathie ondersteunen om kwaliteit van het leven zo optimaal mogelijk te houden.


Wanneer/waarvoor:
In principe kan homeopathie overal voor worden ingezet. Uiteraard zal bij twijfel of een spoedgeval (zoals; maagtorsie, baarmoederontsteking, ongeval) altijd eerst doorverwezen worden naar een dierenarts.


Hier volgen enkele voorbeelden waarbij homeopathie succesvol kan worden ingezet:
Acute klachten zoals;
* kneuzingen, verstuikingen, hoefzweren
* ontstekingen; oorontsteking, keelontsteking, abcessen, (kleine) verwondingen, blaasontsteking
* kennelhoest, niesziekte
* klachten gedurende of rond de loopsheid, hengstigheid
* pre- en/of postoperatieve begeleiding
Chronische klachten zoals:
* huidklachten; eczeem, schurftmijt
* allergieën
* gewrichtsklachten
* hoefbevangenheid
* hormonale klachten
* luchtwegklachten; dampigheid
* epilepsie


Mentale klachten zoals:
* angsten; vuurwerk, harde geluiden, onweer
* stress met als uiting; urineren in huis, overmatig blaffen, stresskrabben, extreem verharen het hele jaar door, hyperactief gedrag
* agressie
* depressie, verdriet