Dierpraktijk Free Spirit

 

De homeopathische behandeling


Een homeopathisch consult kan bij u thuis of op stal plaatsvinden zodat ik het dier in zijn/haar eigen omgeving kan observeren.  Honden kunnen ook naar mijn praktijk komen. De observatie vormt een onderdeel van het consult. Verder wil ik alles van uw dier weten. Vaak is de reden van komst niet een losstaande klacht zoals bv. een gebroken been naar aanleiding van een ongeval. Meerdere factoren kunnen een rol spelen bij het ontwikkelen van de klacht(en) en/of het in stand houden van de klacht(en).

Deze factoren zal ik in kaart brengen en classificeren om zo een behandelplan op te kunnen stellen.


Factoren die een rol spelen zijn:
* De constitutie van het dier: wie hij/zij is en hoe hij/zij basaal reageert in bepaalde situaties
* Erfelijkheid: wat zijn de rasgebonden eigenschappen maar ook wat heeft het dier van zijn (groot)ouderdieren meegekregen.
* Biografie: wat zijn de eerdere ervaringen/gebeurtenissen die het dier in zijn leven heeft opgedaan. Maar ook eerdere ziekten.
* Verder kijken we naar de externe prikkels zoals; leefomstandigheden, voeding, eerder gebruikte medicaties of recente medicaties, vaccinaties, etc.


Uit al deze informatie volgt een individueel advies bestaande uit 1 of meerdere homeopathische middelen eventueel aangevuld met voedingsadvies en of advies over de leefomstandigheden en of training/oefeningen voor het dier.


Hierna volgen er afhankelijk van de klacht en de reactie van het dier 1 of meerdere vervolgconsulten.


Een homeopathische behandeling is niet vergelijkbaar met de behandeling van een regulier arts. Als homeopaat zal ik ook geen diagnose stellen maar baseer ik mijn behandeling op de zichtbare symptomen die het dier laat zien. Hier worden passende homeopathische middelen uitgekozen die het zelfgenezend vermogen van het dier versterken. De duur van een behandeling is vooraf moeilijk te voorspellen en sterk afhankelijk van bijvoorbeeld de ernst en duur van de klacht en de leeftijd van het dier.


Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op!